Eerste elektrische Toyota wordt iQ-achtige?

9111113247153_Toyota_FT_

Volgend jaar komt Toyota met een eerste, geheel elektrische auto op de markt. Die wordt gebaseerd op de iQ maar gaat onder die auto in het Toyota-gamma opereren. Toyota heeft voor volgend jaar een elektrische auto op de planning staan. Die gebruikt de basis van de iQ maar krijgt een geheel eigen carrosserie. “De iQ is als een premium auto op de markt gezet. Bij de elektrische auto doen we dat uitdrukkelijk niet.” Lees meer »

AutoWeek test iQ Aspiration

Toyota iQ AutoWeek foto's www.toyotaiq.nl

Met de Toyota IQ is het A-segment een zeer innovatieve kleine auto rijker. Hij is nog geen drie meter lang, maar biedt dankzij intelligent (‘smart’) omgaan met de ruimte toch plaats aan drie personen plus een kind of bagage.
 
 

Toyota iQ Black Edition

9edfb0be83c18f7ca15ebbef667a843c

Toyota heeft van de iQ de gelimiteerde ‘Black Edition’-versie op de markt gebracht. Die is altijd voorzien van een zwarte exterieurkleur en aluminium accenten op de carrosserie. De Toyota iQ Black Edition is voorzien van de 68 pk sterke 1,0-liter motor. Tot de hoogtepunten van de standaarduitrusting behoren een met leder bekleed stuurwiel met audiobediening en Lees meer »

iQ Veilig? Jazeker 5 sterren Euro NCAP

httpv://www.youtube.com/watch?v=CE_eUP_BAcU

Er kwam een mailtje binnen met de vraag; ”Hoe veilig is de iQ” Check dit filmpje maar eens! Lees meer »

Tennis spelen met je iQ!

httpv://www.youtube.com/watch?v=d3Q2aCR7kJg

TOYOTA iQ Amazing Theater heeft een aantal knappe filmpjes online gebracht om de iQ natuurlijk te promoten. Met verbazing heb ik staan kijken. Echt knap gedaan! Op YouTube hebben ze een eigenkanaal, klik op owner movie

Toyota iQ auto van het jaar in Japan!

jcoty2008-toyota-iq

De 65 leden van de Japanse jury hebben de titel “auto van het jaar” voor Japan toegekend aan de Toyota iQ, die de overwinning wegkaapte voor de Citroën C5 en de Nissan GT-R.

 

 

 

 

Lees meer »

Fan.tv Toyota iQ’s

Toyota iQ fan.tv www.toyotaiq.nl

De iQ is een compacte A-segmentauto, die B-segment prestaties levert en een voor deze klasse uiterst hoogwaardig uitrustingsniveau heeft. Wereldwijde veiligheidsprimeur is de curtain airbag achterin. In totaal telt de iQ maar liefst negen airbags. Lees meer »

Carwoman.nl test ook de iQ

toyota_iq_straatbeeld

Hij is inmiddels een paar maanden op de markt en ik heb al heel wat bijnamen voorbij horen komen voor de Toyota iQ: ‘Smint Mintje’, ‘Bulldog-pup’, ‘Dwerg Tonka’… De kleinste held van het slimme Japanse merk roept behalve liefkozende dus ook stoere emoties op. Dat is, naar de goede verkoopresultaten te oordelen, waarschijnlijk precies waar het autominnende publiek met zowel ‘groene’, praktische als modieuze wensen op zat te wachten. Lees meer »

Toyota IQ Verovert de PC Hooft

httpv://www.youtube.com/watch?v=0N3HGHxmFR8

Toyota Nederland verzon even een mooie stunt; met al de dealer Toyota iQ even de PC hooft veroveren!

Scion iQ klaar voor de Amerikaanse markt

httpv://www.youtube.com/watch?v=_7RyGT4sB3s

Het Amerikaanse merk van Toyota; Scion gaat de iQ ook onder het Scion merk op de markt brengen. Scion is het sportieve kleine broertje van Toyota dat hoofdzakelijk modellen van Diahatsu (ook Toyota eigendom) alleen op de Amerikaanse markt verkoopt. Lees meer »