De 3e Toyota iQ Meeting

Toyota iq meeting

12 September was het dan eindelijk zo ver: De 3e Toyota iQ Meeting. Ondanks het slechte weer, hebben we een zeer geslaagde meeting gehad! Veel regen, veel modder. De meeste auto’s “waren” schoon toen we kwamen. Na afloop zijn er vast mensen aan het boenen geweest. Lees meer »

Toyota IQ Reality

Toyota iQ reality de iQ in 3D

Het Londense Inition heeft een leuke technologie ontwikkeld om 3D-modellen te manipuleren. Die techniek lijkt wel wat op de jongste mode in de wereld van gameconsoles die uw bewegingen kunnen volgen (Move en Kinect). Inition doet dit op basis van een symbool dat u afdrukt en voor uw webcam heen en weer beweegt. Een programmaatje dat hiermee werkt is Toyota IQ Reality. Met uw geprinte symbool laat u in dit geval een auto rijden en bekijkt u deze van alle kanten. Bron: computeridee.nl

‘Vrijstelling van wegenbelasting Toyota iQ blijft’

De vrijstelling van wegenbelasting en bpm voor zuinige auto’s blijft bestaan. Dat meldt het Nederlands Dagblad op basis van anonieme Haagse bronnen rond demissionair minister Jan Kees de Jager. Er werd getwijfeld aan de voortzetting van de vrijstelling, omdat het de schatkist te veel geld zou kosten. Maar volgens het ND blijft de vrijstelling in de nieuwe begroting overeind.

Gelukkig wij als iQ rijders (dan wel de 1.0 bezine!) kunnen rustig doorrijden.

Lees meer »

Toyota bovenaan top 10 schoonste auto’s (iQ 3e plek)

Toyota wederom schoonste en duurzaamste merk in Duits onderzoek

In de lijst, die jaarlijks wordt opgesteld door de Verkehrsclub Deutschland (VCD), staan de Full Hybrid Toyota Auris en Full Hybrid Toyota Prius gezamenlijk bovenaan. Op de derde plaats volgt de Toyota iQ 1.0 VVT-i. Verder scoort Toyota als autobouwer een rapportcijfer ‘8’ voor duurzaamheid; een waardering die Toyota op de eerste plaats zet in de lijst met groene autoproducenten.

Lees meer »

Elektrische Aston Martin in 2013

Aston Cygnet op basis van de Toyota iQ

Aston Martin wil in 2013 de Cygnet ( Toyota iQ) uitbrengen in een elektrische variant. Waarom? Het idee is om zo het gemiddelde co2 uitstoot te verminderen. Waarschijnlijk zullen ze gewoon de EV van Toyota nemen en deze met een ander logo beplakken. De Cygnet kan alleen gekocht worden door eigenaren van een echte Aston Martin. Kopen bij Kroymans staat hij al.

Kroymans heeft de Cygnet ( Toyota iQ)

Toyota iQ Cygnet Kroymans Hilversum

Aston Martin Kroymans heeft nu ook de Cygnet in het assortiment staan. Tuurlijk de pers plaatjes hadden wij al gezien maar is er al een Cygnet op de Nederlandse wegen gespot? Wie oh wie ziet de eerste?

 

Lees meer »