Toyota niet schuldig, hehe eindelijk!

iQ_black_www.toyotaiq.nl

Washington, 11 aug. Ongelukken met Toyota’s als gevolg van onbedoelde acceleratie zijn niet veroorzaakt door mankementen aan de elektronische systemen van de Japanse auto. Bij onderzoek naar 58 ongelukken met Toyota’s in de Verenigde Staten is geen bewijs gevonden dat de auto’s uit zichzelf versnelden. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Verkeer gisteren bekendgemaakt naar aanleiding van onderzoek naar de elektronische recorders van 58 Toyota’s die betrokken waren bij ongelukken na ongewenste versnelling. Die zijn, zoals eerder vastgesteld, veroorzaakt door klemmende gaspedalen – en door fouten van de bestuurders, zo is gebleken uit de voorlopige resultaten.

Bij de meeste ongelukken, 35 van de 58, hebben bestuurders niet eens geprobeerd te remmen, wees het onderzoek van de National Highway Traffic Safety Administration uit.

De Japanse autoproducent heeft grote imagoschade geleden als gevolg van meldingen van ongelukken met auto’s die onbeheersbaar zouden zijn geworden. Het concern heeft wereldwijd meer dan acht miljoen auto’s teruggehaald naar de garage, de meeste in Noord-Amerika. Het heeft klemmende gaspedalen aangewezen als de boosdoener.

Toyota heeft een boete moeten betalen van 16 miljoen dollar omdat het problemen met de pedalen aanvankelijk zou hebben verzwegen. Volgens de automaker zijn de elektronische systemen echter in orde. Definitieve resultaten van het onderzoek volgen in 2011.

Bron: NRC

Tja ook iQ’s waren zogenaamd betrokken… Goed om uit voorzorg de pedalen te laten controleren van Toyota maar er was geen enkele reden toe. Domme mensen die Amerikanen.

Reacties

  1. Ondanks deze negatieviteit kochten wij een IQ om de doodeenvoudige reden dat het doorgestoken kaart was.

    De amerikaanse auto industrie is bang maar ook de europese daarom zouden ze niet deugen.

Laat wat van je horen

*