Tuning Toyota iQ 130 pk!

Toyota_iQ_GRMN_01

Getunede iQ’s, die hadden we vooralsnog alleen op de SEMA gezien. Maar dat was allemaal show, en geen go. Dan pakken de Japanners het zelf wel aan, met als resultaat een iQ met 130 pk! En het leuke is: er zijn productieplannen!

Met Aygo’s hield Toyota zich al eens bezig, met als resultaat de 197 pk sterke Aygo Crazy. Maar deze was toch echt iets te crazy (en vooral te duur) voor productie, dus dat bleef bij een one-off (vergelijk bijvoorbeeld de Nissan Micra 350SR en de recente Juke-R).

Deze iQ is wat serieuzer qua realistisch potentieel. Gazoo Racing tuned by MN (afgekort als GRMN, zeg maar voor Toyota wat Nismo voor Nissan is) wist nog een beetje ruimte te vinden in de compacte motorruimte en monteerde een supercharger op de 1.3, met als resultaat 130 pk en 180 Nm. Om het af te maken zit er ook een close ratio zesbak in, en betere remmen, vering en een dubbele uitlaat. Helaas wordt er geen gewicht bij vermeld.

Gazoo deed al eens eerder een iQ trouwens, dus ze hebben al kunnen oefenen. Het is de bedoeling dat er 100 stuks gemaakt gaan worden, en reken maar dat daar animo voor is! (via groen7)

Bron en tekst: autoblog.nl

Laat wat van je horen

*