Kwartaalwinst van 1,2 miljard dollar voor Toyota

Akio Toyoda 2010 profit

Toyota heeft ondanks de problemen met de recalls van miljoenen auto’s toch nog winst kunnen maken. De netto winst in het vierde kwartaal van het (Japanse) boekjaar 2009-2010 was 1,2 miljard dollar. Toyota was erg voorzichtig met de verwachtingen voor winstherstel tot maart 2011, waarmee het bedrijf aangeeft rekening te houden met juridische problemen en met lagere marges.

Toyota biedt namelijk kortingen en goedkope financieringen aan om te voorkomen dat klanten naar andere merken overstappen. Dit heeft goede verkoopresultaten opgeleverd  maar het gaat ten koste van de marge. Volgens financieel analisten is de voorspelling van Toyota erg voorzichtig, zo meldt Financial Times. Toyota rekent op een winst van 3,3 miljard dollar in het boekjaar 2010-2011. Dat is altijd nog maar eenvijfde deel van de topwinst die het bedrijf maakte in het boekjaar 2007-2008. Toyota verwacht het komende boekjaar 7,29 miljoen auto’s en vrachtwagens te verkopen.

Topman Akio Toyoda zei dat hij hoopt dat de cijfers een nieuwe start voor zijn bedrijf kunnen inluiden. “Ik wil het bedrijf op zo’n manier leiden dat dit soort dingen nooit meer kan voorkomen”, zei Toyoda. Doelend op de afgelopen periode.

Bron: www.automobielmanagement.nl

Reacties

  1. dat was wel te verwachten, het recall gebeuren had weinig invloed op de verkoop, helemaal in europa. soms denk ik wel eens dat het in het voordeel is voor toyota doordat de media er steeds verkeerde berichten over posten.

Laat wat van je horen

*