Nederlandse consument vindt Toyota meest duurzame autofabrikant

Toyota meest duurzaam

Consumenten vinden Toyota de duurzaamste autofabrikant. Dat blijkt uit een duurzaamheidsonderzoek gehouden door de onderzoeksbureaus Mindworld en SSI, communicatiebureau Synergie en het tijdschrift Management Team.

Het duurzaamheidsonderzoek is verricht onder duizend Nederlandse consumenten en resulteerde in de “Sustainable Image Index 2010”. De respondenten beoordeelden ondernemingen op milieu, mens, bestuur en product. Toyota eindigde op de lijst niet alleen als duurzaamste autofabrikant, maar staat ook op de tiende plaats algemeen. Afgelopen week oordeelde Rank a Brand op basis van een onderzoek al dat Toyota het meest transparante, groene en eerlijke automerk is.

Hoge notering in duurzaamheidslijst is geen verrassing

Dat Toyota zo goed scoort in dit onderzoek is geen verrassing. Toyota heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en illustreert dat met Full Hybrid modellen als de Prius en Auris. Niet alleen het lage brandstofverbruik en de minimale

CO2-uitstoot van deze auto spelen hierbij een rol; ook de productie van onder meer de Full Hybrid Prius veroorzaakt een minimum aan schadelijke stoffen en Toyota maakt van oude accu’s weer nieuwe.

Toyota wordt nog duurzamer

Toyota voegde onlangs de Full Hybrid Auris toe aan het Full Hybrid gamma van het merk. Daarmee hebben klanten nu de keuze uit twee duurzame auto’s waarmee ze deels volledig elektrisch – en dus zonder uitstoot – kunnen rijden. Maar Toyota gaat verder en test nu wereldwijd 600 Concept Plug-in Hybrid Vehicles (PHV’s), waarvan de productieversie in 2012 op de markt wordt verwacht. De PHV is gebaseerd op de Full Hybrid Prius maar heeft een extra grote batterij die opgeladen kan worden aan een normaal stopcontact. Daardoor kan de auto circa twintig kilometer volledig elektrisch rijden, waarna de PHV verder rijdt als een zeer zuinige Full Hybrid.

Volledig elektrische en waterstofauto’s zijn onderweg

De volledig elektrische Concept FT-EV II op basis van de Toyota iQ is de laatste aanwinst op het gebied van alternatieve aandrijving en komt per 2012 op de markt. Ook op het gebied van waterstof zijn de ontwikkelingen in volle gang, met de FCHV (Fuel Cell Hybrid Vehicle) als recentste voorbeeld. Deze komt in 2015 op de markt.

Bron: toyota.nl

Laat wat van je horen

*