Toyota iQ gaat voor bronze

iQbronzeA

Via autointernationaal> Met stille trom heeft Toyota het iQ programma uitgebreid met 2 nieuwe versies. Het gaat om extra rijk aangeklede Aspiration versies, die beide opvallen door hun speciale lakkleur en interieuraankleding. Net zoals Toyota dat bij de Aygo al deed, komt de naam van de lakkleur terug in naam van de auto. Deze beperkt verkrijgbare iQ’s heten namelijk ‘Aspiration Bronze’ en ‘Aspiration Pearl’. Overigens zijn deze luxe iQ’s al bijna een jaar leverbaar, maar het introductie is de reguliere automedia volledig ontgaan. Autointernationaal.nl laat u daarom alsnog kennis maken met dit duo.

Voor het bedrag van 16.150 euro is de Bronze versie te bestellen. Standaard krijgt de koper een fraai bronzen metallic lak over het hele koetswerk. Toyota noemt deze kleur Light Cappucino Brown, maar kijkend naar het fotomateriaal was de melk blijkbaar grotendeels op; hier is echt sprake van een dónkere kleur bruin. Het maakt de iQ optisch kleiner, maar ook chiquer. Bruin is het nieuwe wit, dus Toyota weet er vast een aantal te slijten aan stijlgevoelige automobilisten, die genoeg hebben aan 2 volwaardige zitplaatsen én belastingvrij willen rond tuffen. De Aspiration Bronze heeft standaard goudkleurige interieuraccenten aan boord, stoelverwarming én half lederen bekleding in bruin, gecombineerd met zwarte stof.

.

.

Dan de Aspiration Pearl. Die kost 16.240 euro en wordt in Pearl White gespoten; een kleur die al langer leverbaar is. In het interieur vinden we ook weer lederen bekleding, maar de stoffen delen zijn beige in plaats van zwart. In plaats van goudkleurige interieurelementen krijgt de koper crèmekleurige accenten. Ook stoelverwarming is op deze iQ standaard.

Beide versies zijn er tegen een meerprijs van 1.365 euro ook met de CVT Multidrive transmissie,. Het A-label blijft in dit geval behouden, net als de belastingvrije status. Voor een relatief bescheiden meerprijs (ruim 1.100 dan wel ruim 1.200 euro) levert Toyota een fraaie en uniekere iQ Aspiration af. De meeruitrusting is zijn geld waard, maar voor ruim 16 mille zijn er ook volwaardige 4-zitters te koop, die eveneens belastingvrij te rijden zijn en die vooral ruimer zijn. Ècht trendy automobilisten én fervente Toyota rijders lijken dan ook de enige doelgroepen te vormen die de iQ aan meer succes moet helpen.

 

Bron tekst autointernationaal

Laat wat van je horen

*