Toyota iQ wordt elektrisch

Toyota iQ 2012 in de EV uitvoering

Volgend jaar begint Toyota met het testen van de iQ EV, waarna hij in 2012 zijn Europese marktdebuut beleeft. Naast ons continent zal de emissieloze Toyota ook worden aangeboden in Japan en Noord-Amerika. Ook China behoort tot de mogelijkheden, aldus Toyota. De elektrische iQ is bedoeld voor korte afstanden in een stedelijke omgeving.

De actieradius is ongeveer 105 kilometer. Toyota mikt op een prijs die lager is dan die van de Mitsubishi i-MIEV en de Nissan Leaf. De hybride blijft echter centraal staan in Toyota’s plannen met alternatieve aandrijflijnen.

In 2012 wil het concern 11 extra hybride modellen introduceren, waaronder een paar compleet nieuwe ontwerpen. Ook komt er in 2012 een via het stopcontact oplaadbare uitvoering van de Prius. Toyota werkt voor de volgende generatie hybride modellen hard aan nieuwe accutechnologie. Momenteel hebben de auto’s van het Japanse merk nog nikkel/metaal accu’s, maar in samenwerking met Tesla wil het Japanse merk accu’s ontwikkelen die krachtiger zijn dan de lithium/ion exemplaren die door de meeste concurrenten worden toegepast.

Bron: automobielmanagement

Laat wat van je horen

*