Versnellingsproblemen Toyota niet te wijten aan elektronica!

WASHINGTON – Na een onderzoek van tien maanden in de Verenigde Staten is de Japanse autobouwer Toyota vrijgesproken van alle twijfels over de betrouwbaarheid van de elektronica in zijn wagens.

Dat meldt de Amerikaanse overheid naar aanleiding van onderzoek door de Nasa. Dat de auto’s vanzelf kunnen accelereren door een elektronisch defect is volgens de onderzoekers uitgesloten. In de meeste gevallen zou er zelfs sprake zijn van een bestuurdersfout. De resultaten zijn gelijk aan die van een onderzoek door de NHTSA. In die gevallen waarbij er daadwerkelijk sprake was van een ‘onbedoelde acceleratie’, kwam dat door vloermatten waarachter het gaspedaal kon blijven steken, of door een mechanisch probleem. Voor deze problemen zijn in de Verenigde Staten 8 miljoen voertuigen teruggehaald door de fabrikant.

Vertrouwen verstevigd,
Toyota meldt in een perscommuniqué dat “deze uitgebreide analyse door enkele van Amerika’s meest vooraanstaande engineers, het vertrouwen in de veiligheid van Toyota´s en Lexussen verder verstevigt”. Ook verwacht de fabrikant dat het onderzoeksresultaat verdere speculaties over problemen met het elektrische gaspedaalsysteem de kop in drukt. “Ons ETCS-i systeem is uitgebreid getest. Een automatische acceleratie kan niet voorkomen.”

Toen het vermeende defect met de gaspedalen aan het licht kwamen, wist het Amerikaanse ministerie van Verkeer niet hoe snel zij de Japanse fabrikant aan de schandpaal moest nagelen.

Klik hier, voor het onderzoek van het Amerikaanse verkeersministerie.

Lees hier, wat er allemaal aan vooraf ging.

Laat wat van je horen

*