Nieuw interieur voor Toyota iQ

New Toyota iQ 2011 toyotaiq.nl

autozine.nl 15 April 2010: Om het premiumkarakter van de Toyota iQ meer kracht bij te zetten, heeft Toyota het interieur van de iQ verfijnd en diverse nieuwe kleuren aan het kleurenpallet toegevoegd. Daarnaast voldoen de motoren van de 3+1 zitter vanaf nu ook aan de nieuwe, strenge Euro V-emissienorm.

Aan de buitenkant is de Toyota iQ ongewijzigd gebleven, maar de aanpassingen aan het interieur zijn des te duidelijker. Zo wordt het interieur van de Toyota iQ vanaf nu geleverd in de combinatie van zwart met lichtgrijs. Daarnaast heeft de iQ zachtere materialen gekregen voor de bovenkant van het dashboard en de portieren. Het ‘manta’ design van de middenconsole is vanaf nu zwart met een rode bies gekleurd, net als de armsteun in de portieren. Een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel is per direct standaard, met uitzondering van de Access uitvoering.

Daarnaast worden de iQ Comfort, Aspiration en Dynamic geleverd met een lederen stuurwiel met rode stiksels. Zilverkleurige ringen rond de bedieningsknoppen van de airconditioning en de tweeters zijn net als de chroominleg op het dashboard aan de passagierszijde standaard. Ook biedt Toyota voor deze versies nu optionele halflederen bekleding in twee kleurstellingen aan: zwart leder met lichtgrijze òf rode stof.

Verder voldoen alle motor- en transmissievarianten van de Toyota iQ nu aan de Euro V-emissienormen. Tot slot heeft Toyota het aantal carrosseriekleuren voor de iQ met drie metallic lakken uitgebreid: Ash Grey, Mystic Blue en Island Blue. Daarmee zijn er voor de iQ nu acht kleuren leverbaar.

De Toyota iQ biedt met zijn compacte afmetingen de ruimte van een auto in een grotere klasse, gecombineerd met de luxe van een auto uit een hoger segment. Toyota’s slimste heeft een gecombineerd brandstofverbruik van 4,3 l/100 km en een CO2-uitstoot van slechts 99 g/km. Dankzij die lage emissies geldt voor zakelijke rijders een lage bijtelling van 14%. Bovendien is de iQ 1.0 BPM-vrij en hoeft de eigenaar geen motorrijtuigenbelasting (MRB) te betalen.

De vernieuwde Toyota iQ staat vanaf juli bij de dealer en is leverbaar vanaf 11.850 euro.

Bron: autozine.nl april 2010

Laat wat van je horen

*