Toyota iQ EV: De eerste auto met geïntegreerde tablet.

ls we naar de regels kijken, gelden voor tablets de zelfde regels als voor telefoons: niet gebruiken onder het rijden. Maar laat de tablet in de Toyota iQ EV nou juist ingezet zijn om de bestuurder te helpen.

Een oud navigatiesysteem is alweer compleet achterhaald, zo bewijst Toyota maar weer. De Toyota iQ EV is een elektronische auto met een geïntegreerde tablet. Deze Tablet, die vast in de auto zit en gemaakt is door Asus, kan gebruik gebruikt worden als navigatiesysteem, auto informatie en nog veel meer.

Functies van de tablet
De Toyota iQ EV gebruikt een 7 inch tablet met links en recht op het scherm verschillende standaard een functies. In het midden van de tablet, bevindt zich de kaart. Toyota heeft goed nagedacht welke functies ze links en welke rechts op het tablet plaatsen:

Links (bij de bestuurder) bevind zich informatie over de batterij van de auto, een functie om noodoproepen te plaatsen mocht je in de problemen komen, met 1 klik kan je zien waar je bent en kan de spraak gestuurde GPS je locatie doorgeven. Ook de radio bevindt zich daar, die je in 1 klik kan instellen. Een andere functie die belangrijk is voor een elektrische auto, zijn de oplaad punten. In het systeem zijn alle oplaad punten voor de Toyota iQ EV verwerkt. Met 1 druk op de knop kan je zien waar de dichstbijzijnde oplaadplaats is voor je elektrische auto. Dit alles is gemaakt, om te zorgen dat de bestuurder de regels voor het gebruik van tablets in het verkeer, niet hoeft te overtreden en om de veiligheid te kunnen blijven garanderen

Rechts (aan de passagierskant) bevindt zich uitgebreidere functies. Denk hierbij aan het zoeken naar faciliteiten zoals: toeristenplekken, restaurants en hotels. Ook is er een mogelijkheid om filmpjes te kijken, zoals we van een tablet kunnen verwachten. De tablet maakt gebruik van een Nvidia Tegra 3 quad-core chip. Meer specificaties zijn tot op heden helaas nog onbekend.

Wat kunnen we verwachten.
Momenteel is de tablet alleen nog ingebouwd in huurauto’s in Taiwan. Via bronnen kregen wij te horen dat deze tablets ook uiteindelijk in Europa terecht zullen komen. Ik hoop het in ieder geval wel, want dan hoef ik echt nooit meer afscheid te nemen van mijn tablet.

Bron: tablet.nl

Laat wat van je horen

*