Autosalon Geneve 2010 eerste foto’s

Autosalon Geneve 2010 Toyota iQ concept FT-EV II

De autosalon van Geneve is er weer(4-14 maart) en de eerste foto’s van de FT-EV II concept versie staan al online. Gaat de EV iQ deze kant op?

De filosofie van Toyota is de volgende: elektrische aandrijving voor in de stad, hybride aandrijving voor daarbuiten.  Aangezien Toyota nog niet beschikt over een zuiver elektrische wagen, is het Japanse merk daar volop mee bezig. Op het autosalon van Genève geeft Toyota ons een voorproefje van wat de toekomst te bieden heeft voor elektrische wagens en inderdaad misschien wel de nieuwe richting van de Toyota iQ.

Dat de ontwikkeling nog volop aan de gang is, moge duidelijk wezen. De autonomie die dit wagentje, dat overigens op lithium-ion batterijen rijdt, zou moeten hebben, bedraagt 90 km. De maximumsnelheid zou neerkomen op 100 km/u, wat maakt dat je ermee op de autostrade mee mag rijden. ( Bron:  www.groenlicht.be )

Autosalon van Genève 2010

Wat staat er van toyota nog meer op de beurs vloer?:

• Wereldpremière: Full Hybrid Auris
• Leiderschap op milieugebied: volledig elektrische FT-EV II en Prius plug-in hybride
• Europese première: RAV4 2010
• Europese première: FT-86 sportwagenconcept

Toyota is met een wereldwijde verkoop van 2,2 miljoen hybrides al de onbetwistbare leider op het gebied van duurzame mobiliteit. Drie generaties van de veelvuldig bekroonde Prius hebben belangrijke verbeteringen ondergaan op het gebied van Toyota’s Full Hybrid aandrijflijn, Hybrid Synergy Drive, die de belangrijkste technologie gaat worden voor alle toekomstige modellen. Het systeem is helemaal klaar voor de toekomst en kan eenvoudig worden toegepast in plug-in hybrides (PHV), elektrische auto’s (EV) en hybrideauto’s met brandstofcel (FCHV). De volledig elektrische FT-EV II concept car en het Prius Plug-in Hybrid-productiemodel van Toyota beleven dit jaar hun Europese première op de Autosalon van Genève, evenals de nieuwste hybrideauto concept car met brandstofcel, de FCHV-adv.

Hieronder een aantal foto’s van de FT-EV II. Meer foto’s van de autosalon volgen snel. Gaat iemand er misschien nog heen? Foto’s zijn altijd welkom!

(Bron: Toyota van Ekris bedankt voor de foto’s www.vanekris.nl, www.salon-auto.ch )

Laat wat van je horen

*