Eerste elektrische Toyota wordt iQ-achtige?

9111113247153_Toyota_FT_

Volgend jaar komt Toyota met een eerste, geheel elektrische auto op de markt. Die wordt gebaseerd op de iQ maar gaat onder die auto in het Toyota-gamma opereren. Toyota heeft voor volgend jaar een elektrische auto op de planning staan. Die gebruikt de basis van de iQ maar krijgt een geheel eigen carrosserie. “De iQ is als een premium auto op de markt gezet. Bij de elektrische auto doen we dat uitdrukkelijk niet.”

Daarmee zal die voor een groter publiek bereikbaar zijn. De elektrische iQ krijgt in alle wielen een elektromotor. De accu’s zijn van het lithium ion-type. Daarmee wordt deze auto de eerste Toyota die dat type gebruikt; de Prius, die nu nog de conventionele nikkel-hydride accu’s gebruikt, volgt later dat jaar. De oplaadtijd van de elektrische auto bedraagt zo’n acht uur waarna die een afstand kan afleggen van 150 km.               Bron: www.autoweek.nl tekst: Nic de Boer

IQ EV uitvoering in 2010 in Europa!

IQ EV uitvoering in 2010 in Europa!

Reacties

 1. Nog wat nieuws gevonden op autowereld.com

  Exclusief: productiemodel Toyota iQ EV uitgelekt

  Op de NAIAS in Detroit presenteerde Toyota een conceptcar van een elektrisch aangedreven iQ. De auto is een rechtstreekse concurrent voor de elektrisch aangedreven Smart en gaat in productie, zo kunnen wij nu exclusief onthullen.

  Het is ongelofelijk. Enkele dagen nadat we de iQ EV in Detroit zagen staan ontvangen we deze foto. De foto is afkomstig van een bron binnen Toyota in Japan en is niet nep of gephotoshopt zoals dat misschien lijkt. Deze foto is namelijk gemaakt van een preproductiemodel van de elektrisch aangedreven iQ. Eén ding weten we zeker. De elektrische iQ gaat er komen. En binnen afzienbare tijd.

  Specificaties
  Als de specificaties overeenkomen met de in Detroit gepresenteerde conceptcar is de iQ volledig elektrisch aangedreven en daarmee vrij van de uitstoot van schadelijke gassen. De actieradius is met 50 km echter wel wat beperkt. Verwacht dan ook een doelgroepomschrijving die nog meer op stadsbewoners is gericht dan de gewone iQ. Opladen van de accu’s kan overigens overal, mits er een stopcontact in de buurt is.

  Kijk voor de foto en bron even op :
  http://www.autowereld.com/autonieuws/detail.asp?artikel=7385

 2. Since this started out as a H2 milaege question let me open everyone’s eyes. I drive a Ford F350 crew cab dually 4 4 with a 7.3 Turbo Diesel. I have no choice since I own quite a bit of land and pull multiple trailers and VERY heavy loads. The single wheel F350 w/diesel gets around 15-18++mpg with the 373 gears. I average 11 with 411 gears. The H2 hummer gets a little better milaege than this. Chevy and Dodge Duallys are the same (around 11mpg), so the Hummer isn’t as bad as you may think. PS My brother occasionally drives a restored 64 Galaxie that only gets 8mpg and it is stock!

Laat wat van je horen

*