Gaspedaal check tool ”handig”

Toyota Service Blog

Zeker weten of je iQ betrokken is bij de recall? Pak je VIN nummer en check it out! Handig, snel en betrouwbaar! (Voor VIN nummer zie afbeelding)

Klik hier

Reacties

 1. Toyota gaat in Nederland ongeveer 95.000 auto’s terugroepen naar de dealer voor een aanpassing aan het gaspedaal, dat in zéér zeldzame gevallen trager dan verwacht kan terugkeren in de ruststand. Tot nu toe zijn in Europa 26 meldingen op 1.800.000 auto’s. In tegenstelling tot hetgeen in de media wordt gemeld, zijn geen ongelukken gebeurd. Het betreft, zo benadrukt Toyota, een preventieve aanpassing om zo de allerhoogste veiligheidsstandaard voor haar klanten, hun passagiers en andere weggebruikers te garanderen.

  (bron: toyota.nl)

  Probleem valt allemaal wel mee, zwaar overtrokken in de media. Volgens mij is het in Europa/Nederland al bijna verholpen. Ik ben zelfs gebeld door mijn contactpersoon bij mijn toyota dealer en er was niets aan de hand met mijn iq!

  In de Time editie van afgelopen maand (feb) staat een artikel over recalls in de wereld… Ford op 1 daarna GM, VW en ergens op de 6e plek komt Toyota met echt een ninhil aan recalls. Beter laten weten dan verzwijgen.

  gr robert

 2. J.D. Power: ‘Toyota opnieuw meest betrouwbare merk’
  Toyota staat ook in 2010 bovenaan de lijst met meest betrouwbare automerken. Het gerenommeerde bureau J.D. Power onderzocht de betrouwbaarheid van alle op de Amerikaanse markt gevoerde auto’s en concludeerde dat autobouwer Toyota met vier ‘categoriewinnaars’ – waaronder de Prius – en dertien vermeldingen in de top 3 categorielijstjes nog altijd ongeslagen is.
  Toyota staat al sinds 1990 onafgebroken in de top van de betrouwbaarheidsonderzoeken van J.D. Power Vehicle Dependability Study en Lexus heeft sinds 1994 nooit lager gestaan dan een derde notering.

  J.D. Power onderzoekt de betrouwbaarheid van auto’s over een langere periode en meet daarbij het aantal problemen per 100 auto’s. Daarbij wordt gekeken naar de conditie van de gehele auto (interieur, exterieur, aandrijflijn, uitrusting, stoelen en elektronica) over een periode van drie jaar. Voor dit onderzoek heeft J.D. Power dan ook auto’s onderzocht die vanaf 2007 zijn verkocht.

  Gevonden op: Bron: http://www.toyota.nl/nieuws/nieuws_87_jdpower.aspx

Laat wat van je horen

*