Toyota iQ krijgt grote familie

Toyota iQ

Toyota gaat het concept waarop de iQ is gebouwd ook gebruiken voor andere modellen. Zelfs een zevenzits micro mpv zit in het vat.
Toyota brengt rond het einde van 2008 de kleine iQ in de verkoop. Die heeft een boel innovaties aan boord die helpen om het formaat klein te houden. Daarvan gaan ook andere modellen profiteren. Zo wordt de volgende generatie Yaris op het zelfde platform gebouwd. Ook een hybride, die de nieuwe Insight van Honda klop moet geven, leent de iQ-techniek. Zelfs een zevenzitter, die we voorlopig maar even zullen aanduiden als micro mpv, staat op de lijst.
Doordat het differentieel in de nieuwe iQ anders is geplaatst, kunnen de wielen extreem ver naar voren worden geplaatst en kunnen de voeten van de bestuurder ver naar voren staan. De benzinetank van de iQ is geplaatst onder de voetenruimte van de achterpassagiers en ongeveer zo dik als een boek. Verder is er voor gezorgd dat de stoelen extreem dun zijn, zodat er veel ruimte overblijft voor de onderdanen van de achterpassagiers. De andere modellen gaan ook van dergelijke innovaties profiteren. showroom

Laat wat van je horen

*