Komt Toyota met een snelle variant van de iQ?

Toyota iQ sport concept 2012

Tot op heden is er nog geen sportuitvoering te verkrijgen van de iQ, het Japanse stadsautootje dat in 2012 ook als volledig elektrisch model op de markt komt. Maar afgaande op deze uitgelekte patenttekeningen zit dit wel degelijk in de pijplijn van Toyota. En daarmee zet het merk de volgende stap om meer ‘fun to drive’ auto’s te ontwikkelen, zoals de recent geïntroduceerde GT 86.

Alleen voor de thuismarkt in Japan heeft Toyota ooit een sportievere versie van de iQ ontwikkeld. Deze kwam tot stand in samenwerking met Gazoo Racing en beschikte over een verlaagd onderstel, 16″ wielen en een gewijzigd interieur. Bovendien werden er daar slechts 100 van gemaakt.

De iQ op de patentafbeeldingen laten iets meer uiterlijke wijzigingen zien. Een bodykit bestaande uit een grotere voorbumper met meer koelopeningen, bredere spatbordranden, een achterbumper met ingebouwde diffuser en een setje zijskirts dat daar weer op op aansluit. het beloofd in ieder geval heel wat, maar of er ook iets aan de motorprestaties wordt gewijzigd is op dit moment nog niet te zeggen. Meer informatie is namelijk niet voorhanden. (bron: Carscoop)

Bron: groen7.nl

Laat wat van je horen

*