Elf hybrides in twee jaar bij Toyota waaronder de iQ!

Toyota wil de komende twee jaar elf nieuwe of vernieuwde hybrides op de markt brengen. Daarbij is ook een kleine auto die veertig kilometer op een liter benzine moet kunnen rijden. De iQ komt ook als EV uitvoering op de markt.

Bovendien wil Toyota begin 2012 in Europa, de VS en Japan een plug-in versie van de Prius lanceren. De Japanse autofabrikant hoopt van die plug-in in het begin zo’n vijftigduizend exemplaren te kunnen verkopen en hangt er voorlopig een prijskaartje aan van ongeveer 26 duizend euro.

Volgens directeur Takeshi Uchiyamada maken consumenten en dus autokopers zich steeds meer zorgen over het milieu, iets waar de fabrikanten van auto’s dan ook op moeten inspelen. Zijn baas Aiko Toyoda heeft een paar weken geleden echter wel laten weten voorlopig nog niet veel te verwachten van volelektrische auto’s. Hij wijt dat vooral aan het ontbreken van betrouwbare oplaadsystemen in de meeste landen. Desalniettemin laat Toyota nu op de auto-tentoonstelling in Los Angeles een elektrische versie van de RAV4 zien

Reacties

  1. peter zegt:

    Hallo,

    Ik kan al geruime tijd niet meer op het IQforum is dat einde verhaal?

  2. hallo peter dat probleem heb ik ook
    je kon daar info uit wisselen onder elkaar en je kon eens lekker babbelen over het iq gebeuren.
    volgens mij is dat einden verhaal.

Laat wat van je horen

*